Makine Kimya Enstitüsü Kırıkkale Fabrikası Müdürü Mustafa Tanrıverdi, "devlet sırlarından yararlanma, devlet hizmetlerine sadakatsizlik" suçundan tutuklandı.
Mustafa Tanrıverdi, 22 milyon dolara malolan Milli Payede Tüfeği MPT76'nın çizim ve üretim planlarını 1 milyon 200 bin liraya, bir Amerikan firmasına satmaya çalışırken yakalandı. Mustafa Tanrıverdi, askeri casusluk suçlamasıyla gözaltına alındı.
Mustafa Tanrıverdi'ye yönelik soruşturma, ihbar üzerine başladı. Aralık 2015'ten beri Kırıkkale Silah Fabrikası Müdürü olan Mustafa Tanrıverdi, bir Amerikan silah firmasıyla bağlantı kurarak AR-GE'si 22 milyon liraya malolan ve tamamen milli imkanlarla üretilen piyade tüfeği MPT 76'nın çizim, üretim ve mühendislik planlarını satmayı teklif etti.
Zanlı, milli piyade tüfeğinin yanısıra MKE tarafından lisansı Amerika'dan alınarak revize edilen MP5 makineli tüfeğinin planları için bir milyon 200 bin lira istedi. Firmanın durumu polise bildirmesi ile teknik takip başladı.
Savcı Saylan'ın talimatıyla şüphelinin Makine Kimya Enstitüsü'ndeki makamı ile evinde arama yapıldı. Evde ele geçirilen bilgisayar ve dijital dökümanlara el konuldu.
Polis tarafından sorgulanan zanlı suçunu itiraf etti. Savcılığa sevkedilen zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Silah