6.070 gösterim
14,18 viral puan

Eğitimin ruhuna Fatiha

Öğrenciler ‘vatan, milli irade, ümmet, şehitlik’ gibi vurguların öne çıkarıldığı 15 Temmuz etkinlikleri eşliğinde dersbaşı yaptı.
medya maymunu 20.09.2016 saat 13:42
  1. 1. EĞİTİMDE NERDEN NEREYE . . .

    2016-2017 eğitim öğretim yılında yaklaşık 18 milyon 43 bin 15 öğrenci “Vatan, milli irade, ümmet, şehitlik” gibi vurguların öne çıkarıldığı 15 Temmuz etkinlikleri eşliğinde dersbaşı yaptı. Akademisyen Adnan Gümüş, öğrenciler “Çağdaş ve bilimsel okullara değil sanki tarikat okuluna başlamış gibi” dedi.

    Tüm yurtta okullar “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma” etkinliklerinin yer aldığı açılışlarla yeni eğitim yılına merhaba dedi. Bazı okullarda öğrencilere tahta silahlar verilerek ‘Demokrasi Nöbeti’ tutturuldu. Derslere giren öğrencilere 15 Temmuz’da yaşananları fotoğraflarıyla anlatan bir broşür dağıtıldı. Ayrıca yüzlerce ölümün ve yaralanmanın yaşandığı o geceye ait görüntüler belgesel olarak izletildi.

    Antalya’da Gülgün- Nihat Ömür Ortaokulu’nun da açılışında öğrencilere 15 Temmuz’da yaşamını yitirenler için Fatiha okutuldu. İstanbul’da bulunan Avcılar Anadolu Lisesinde de 15 Temmuz’da yaşamını yitirenler için “Üç Kulhuvallah Bir Elham” okutuldu. Okul müdürü Ali Ateş’in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanın talimat gönderdiğini söyleyerek, “Dua okunması gerekiyor” dediği iddia edildi.

    ‘MEDRESE Mİ OKUL MU?’
    Evrensel'e değerlendirme yapan Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Prf. Dr. Adnan Gümüş, iktidarın eğitimde örtülü bir ajanda işlettiğini ifade etti. Gümüş, ilk olarak lise ders kitapları müfredatının tarihi, kültürel ve dini hassasiyetlere göre yeniden yapılandırılmasına değinerek şöyle konuştu: “Tarihi, kültürel, milli hassasiyetler dediğimizde kişilik gelişimini, hak, hukuk, akıl ile bilimi esas alırız. Biz dini hassasiyetleri esas alırsak kadın ve erkeğin eşit olmadığı bir adalet sistemi mi kuracağız. Kültürü olduğu gibi kabul ederek değil, eleştirel bir süzgeçten geçirerek insanlığı ve dünyayı ileriye taşıma rolümüz var. Okulların temel görevi de bunun üzerine oturuyor.”

    15 Temmuz anma programları kapsamında imam hatip okullarında okutulacak Kuran hatimleri duasına da vurgu yapan Gümüş, “15 Temmuz şehitleri anma programlarında teokratik bir ilkeyi esas alarak ve özellikle sünni yorumla yorumlayarak herşeyin başında dini birinci ilke yapıyor. Bunu da nereye kodluyor? İmam Hatip okulu öğrencileri 23 Eylül tarihinde 40 dakika süreyle 15 Temmuz Şehitleri için okunan Kuran Hatiplerinin duasını okuyacak. Daha sonra da bunun duaları yapılacak. Bunu tüm yıla yayıyor. Yani okullar medrese, manastır mı olacak yoksa okul mu olacak” diye sordu.
  • Şu an haberi okuyan: 0 kişi var
  • Facebook: 2 gösterim

  • Toplam Viral: 14 gösterim
  • Toplam Seed: 428 gösterim
  • Toplam Direkt: 5.628 gösterim
  • Viral Puan: 14,18