4.750 gösterim
43,58 viral puan

Suriyelilere 508 milyon TL sağlık ödemesi!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Suriyelilerle ilgili yapılan sağlık ödemelerinin 508 milyon TL olduğunu söyledi.!
ihabotihabot 20.11.2014 saat 23:16
  1. Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Sağlık Bakanlığı, Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu bütçesi görüşüldü ve kabul edildi. Komisyonda bulunan ekranlara hayatını kaybeden CHP İstanbul Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Mevlüt Aslanoğlu’nun fotoğrafı yansıdı.
    Müezzinoğlu, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda milletvekillerinin sorularını cevapladı. Müezzinoğlu, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gökdekmerdan’ın AK Parti İlçe Kongresi’ne katılmasının hatırlatılması üzerine, “Kaymakamın orada varlığını sizden duyuyorum. Vali bey yoktu. Asla olması doğru değil. Kaymakamın var olduğunu sizden işitiyorum. Siyasi parti kongresinde kaymakamın işi yok yeri de yok. Vali yoktu zaten. Ben vali ile gittim ama salonda vali bey dışarıda kaldı" ifadelerini kullandı.
    Müezzinoğlu, hiçbir veriyi gizlemediklerinin altını çizerek, “Bu anlamda en şeffaf duruşumuz olduğunu takdir edersiniz. Yıllara göre kızamık sayısı 2005'de bin 119, 2006'da 34, 2007'de 3, 2008'de 4, 2009'da 4, 2010'da 7, 2011'de 111, 2012'de 359, 2013'de 7 bin 405" dedi.
    Müezzinoğlu, kızamık sayının neden arttığı sorusuna ise, “Suriyelilerin o bölgede geçtiğimiz yıl Mayıs-Haziran, o aylarda bir yoğun bir pik yaşadık. Sonradan iniş başladı kontrol altına alındı" yanıtını verdi.

    “EN ÖNEMLİ SORUNUMUZ UYUŞTURUCU SORUNU”
    Müezzinoğlu, bakanlık olarak Suriyelilerle ilgili yapılan sağlık ödemelerinin 2011-2014 yılları arasında toplam 508 milyon TL olduğunu söyledi. Uyuşturucu konusuna da değinen Müezzinoğlu, “En önemli sorunumuz uyuşturucu sorunu gibi geliyor. Önümüzdeki 3-5 yıl içinde teknoloji bağımlılığı da çok hızlı karşımızda. Bizim psikiyatri doktoru olan her hastanemize bağımlılık poliklinikleri açarak, nasıl sigara polikliniği, uyuşturucu polikliniği değil, bağımlılık polikliniği şeklinde, psikiyatri servisi olan yerlerimize de bağımlılığa henüz bağımlı olmamışların da destek tedavisi alabilecekleri klinik yataklar açacak. En son adres AMATEM'ler olmalı. AMATEM damgasını mecbur kalmadıkça ne aile yemek istiyor, ne de muhatap olan kitle. Onun için olabildiğince oradan kurtarabilecek aile hekimi, sosyal destek, sonra hemen hastane bağımlılık poliklinikleri, psikiyatri kliniği olan yerlerde ayrı özel tedavi alanları, servisleri en sonda AMATEM'LER veya ÇAMATEM'ler. Önümüzdeki Cuma günü Uyuşturucu Yüksek Şurası toplanacak. Önleyici ve koruyucu tedbirleri merkeze alıyoruz. Çünkü önleme ve korumayı güçlü yapamazsak, bataklıkla mücadeleyi güçlü yapmak lazım. Yoksa tedavi kısmında işimiz zor” dedi.

    AHMET UMUR ÖZTÜRK
  • Şu an haberi okuyan: 0 kişi var
  • Facebook: 1 gösterim

  • Toplam Viral: 13 gösterim
  • Toplam Seed: 109 gösterim
  • Toplam Direkt: 4.628 gösterim
  • Viral Puan: 43,58