Dünyada kadınolmak her zorluğu göğüsleyebilen ama her alanda da en çok hor görülen olmak denilebilir. Kadın olmak; çocuk bakmak ve ev idare etmektir bazılarına göre. İsterseniz dünyanın en gelişmiş ülkesine ve kendini geliştirmiş insanlarla dolu bir yere gidin kadının gücünü hafife alan mutlaka biri çıkacaktır.
Geçmişten bugüne yapılan çalışmalar ve verilere göre cinsiyete dayalı mesleki ayrımcılık hususunda kadınların dezavantajlı durumda olduğu görülmektedir. Kadın ne kadar da eğitimli ve kariyer sahibi olsa da kişisel gelişimine bakılmaksınız bazıları için o sadece "kadın"dır. Kadınların gücünü anlatabilmek için başarılarını “kadın olarak başardı” gibi vurgulamak ayrımcılığın ta kendisidir.
3. "Kadın"İbaresi
Kadın ibaresi her meslekte, her alanda ünvanının önüne koyuluyor. Örneğin; kadındoktor sanki o meslekkadınlar için çok zormuş gibi, mesleğini eline aldığında hemen kadın ibaresi yapıştırılıyor. Kadınların gücü her yerde oysaki ve bu ibareye ihtiyaçları yok.
4. Farkındalık
Bu günlerde hep karşımıza 8 Mart DünyaKadınlar Günü ile alakalı videolar çıkıyor. Greyder’in video klibinde tam da üstüne basılacak üzerinde çok konuşulacak bir konuya değinmiş “kadın ibaresi”.
#KadınınAyakSesleri etiketi altında meslekte cinsiyet ayrımcılığıyla ilgili bu video gayet yerinde olmuş ve verdiği mesajı yansıtabilmişler.Cinsiyet ayrımcılığını yenebilmek için markaların bu farkındalık destekleri çok önemli. Unutmayın ki “mesleklerin cinsiyeti olmaz”