4.268 gösterim
36,17 viral puan

Muğla’nın kalkınmasına 3T formülü!

Muğla Valisi Amir Çiçek, Yatağan’ın tarihi açıdan önemli yere sahip Bozüyük Mahallesi ve Stratonikeia antik kentinde incelemelerde bulundu. !
ihabotihabot 20.11.2014 saat 15:22
  1. Deniz ve kumu olmayan Yatağan’ın tarihi ile ön plana çıktığını hatırlatan Vali Çiçek, Bozüyük Mahallesinin de dizi çekimleri ile önemli bir çekim merkezi haline geldiğini açıkladı.

    Bozüyük mahallesinde ‘Güzel Köylü’ dizisi çekim setini ziyaret eden Vali Çiçek, burada dizinin Genel Sanat Yönetmeni Şahin Demir Pehlivan ve Yapım Koordinatörü Kazım Gök’ten bilgi aldı. Bozüyük Mahallesi sakinleri dizi çekimleri ile mahallenin cazibe merkezi haline geldiğini ve yılda yaklaşık 25 bin kişinin dizi çekimlerini yapıldığı alanları ziyaret ettiğini açıkladılar. Dizi setinde oyuncular ile bir araya gelen Muğla valisi, ardından Kanuni Sultan Süleyman’ın Rodos seferi esnasında ordunun dinlenmesi için yaptırılan cami ve hamamda incelemelerde bulundu.

    “3T FORMÜLÜNÜ YATAĞAN’DA UYGULAYACAĞIZ”
    Vali Çiçek, Bozüyük mahallesinin ardından Türkiye’nin en önemli kazı çalışmalarının yapıldığı Stratonikeia anteki kentinde incelemelerde bulundu. Vali Çiçek’i Yatağan Kaymakamı Gökay Özkan, Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık ve Stratonikeia antik kenti kazı başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt eşlik etti. Stratonikeia antik kentine hayran kalan Vali Çiçek, tüm medeniyetleri bünyesinde barındıran antik kentin kültür turizmi açısından önemli bir yere sahip olduğunu söylerdi. Vali Çiçek yaptığı açıklamada, “Stratonikeia antik kenti bölgemiz ve Türkiye için çok önemli. Milattan 3 bin yıl öncesinden günümüze kadar bütün medeniyetlerin bıraktığı eserler var. Burada çok güzel çalışmalar yapılıyor ve bu çalışmalar devam edecek. Bu antik kentin yüzde 10’luk bir bölümü gün yüzüne çıkarılmış durumda. Muğla ile ilgili 3T’den bahsettik. Turizm Tarih ve bu ikisinin da Ticaret’e dönüştürülmesi gerekiyor. Yatağan denize kıyısı olmayan bir ilçemiz. 3T’yi burada uygulamak istiyoruz. Bu konuda çalışmalarımız var. Yılın dört mevsimi ziyaret edilebilecek bir ören yerinin olmasından öte, tüm medeniyetlerin kalıntılarını burada görmek mümkün. Her medeniyetin ve uygarlığın yönetim şekli, dini inancı ve yaşam tarzları vardır. Şu anda burada hepsini görmek mümkün. Camisi var, kilisesi var, hamamı var, değirmeni var, sulama sistemleri, su depoları, çeşmeleri var. STratonikeia’nın yürüyüş yollarını düzenleyerek tüm insanlığın hizmetine sunmak istiyoruz” dedi.

    “ZİYARETÇİLER ZAMANDA YOLCULUK YAPIYOR”
    Stratonikeia antik kenti kazı başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt, Stratonikeia’dan yaklaşık 3 bin 500 yıllık tarihi kalıntıların bulunduğunu belirtti. Söğüt, “Antik kentimiz gezen ziyaretçiler sanki zamanda yolculuk yapıyormuş hissine kapılıyorlar. Helenistik, Klasik, Bizans, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait eserler var. Tüm bu eserleri korumak amacıyla sistemli bir çalışma yürütüyoruz. Şu anda Valilik ve Bakanlığımızın destekleri ile Hasan Şar evi restoresi tamamlandı. Selçuk hamamı ve diğer yapılar ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Her dönemin eserini burada korumak istiyoruz” dedi.

    BEKİR TOSUN
    MUĞLA
  • Şu an haberi okuyan: 0 kişi var
  • Facebook: 4 gösterim

  • Toplam Viral: 15 gösterim
  • Toplam Seed: 118 gösterim
  • Toplam Direkt: 4.135 gösterim
  • Viral Puan: 36,17