4.865 gösterim
46,78 viral puan

Kılıç’tan Passolig yorumu!

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, son dönemlerde futbol camiasının tartışma konusu olan Passolig uygulamasından vazgeçilmeyeceğine dikkat çekerken, bu uygulama sayesinde stadyumda olay çıkaranların dışarıda kaldığını söyledi.!
ihabotihabot 17.11.2014 saat 13:44
  1. Bakan Çağatay Kılıç, katıldığı bir televizyon programında spor gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Passolig uygulamasının statlardaki şiddetin önüne geçilmesi için önemli bir uygulama olduğunu dile getiren Bakan Çağatay Kılıç, Galatasaray - Fenerbahçe maçında bir futbolcuya hakaret ettiği için cezalandırılan ve 1 yıl men cezası alan seyirciyi hatırlatarak, “Stadyuma gelen, olay çıkartan seyircileri Passolig olayı engelleyip dışarıda bıraktı. Yanlış yaptığınız takdirde bunun hukuki anlamda tespiti mümkün ve bu onun cezasıyla ilgili olarak çalışma doğrudan yürüyor. Bizim bu vatandaşlarımıza yardımcı olmamız gerekiyor, onların önünü açmamız lazım. Çünkü onlar da en az o maçları takip etme hakkına bütün diğer seyirciler kadar sahipler” dedi.

    E-biletsiz oynanan Manisa'daki Süper Kupa maçını hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, ilk kez bir açıklamada bulundu. Bakan Çağatay Kılıç, “Siz de belki görüntülerini tespit etmişsinizdir, sahaya muşta atıldı” dedi.

    “ŞİKAYETLER E- BİLETLE ALAKALI DEĞİL”

    Kulüplerin e-biletle ilgili şikayetlerinin olduğu iddiaları ve Passolig’in esnetileceği hakkındaki tartışmalara karşılık Bakan Çağatay Kılıç, Türkiye Futbol Federasyonu Heyeti ve Kulüpleri Birliği Vakfı Yönetim Kurulu ile gerçekleştirdiği toplantıda konuşulanlara değindi ve şikayetlerin e-bilet hakkında olmadığını belirtti. E-bilet satışlarının 500 bini aştığını, gelirlerin yüzde 48’inin doğrudan kulüplerin kasasına gittiğini ve bu sayede kulüplerin sabit bir gelir elde ettiğini belirten Bakan Çağatay Kılıç, sözlerine şu şekilde devam etti:
    “Şikayet şu; bu sistem daha verimli bir şekilde işlesin. İlk kez hayata geçirilen bir uygulama ve bazı eksikliklerin olması mümkün olabiliyor. İşte bunların hızlı bir şekilde giderilmesi için yapılan çalışmaları federasyonumuz, kulüpler birliği ve işi yüklenmiş olan firma arasındaki koordinasyonla çözülecek olan bir konu olarak görüyorum” diye konuştu.

    “KULÜBÜN KENDİ KARARIDIR”

    Olumlu atmosfere hem yöneticilerin hem sporcuların hem de spor yorumcularının etkisi olduğunu ifade eden Bakan Akif Çağatay Kılıç, herkesten yaptığı açıklamalarda biraz daha dikkatli olması gerektiğini söyledi. E-bilet uygulamasıyla statların boş kaldığına dair yapılan yorumlara ise Bakan Kılıç, 52 bin kapasiteli Türk Telekom Arena’da geçekleşen Galatasaray - Fenerbahçe maçını izlemeye gelen seyirci sayısı ve satılan bilet rakamlarıyla cevap verdi. Geçen sene e-bilet olmayan Galatasaray - Fenerbahçe maçının izleyici sayısının 47 bin, bu sene e-bilet ile 30 bine düştüğünü söyledi. Bu düşüşün tek sebebinin e-bilet olamadığına vurgu yapan Bakan Kılıç, “Galatasaray Kulübü bu seneki derbide biletlerini yüksek belirledi. Bu kulübün kendi kararıdır. Şu rakam da çok ilginç; geçen sene kapalı satılan bilet sayısı 6 bin küsur, stada gelip gişede son anda karar veren bu sene 9 bin küsur” açıklamasında bulundu.

    “TESİS YAPMAK YETMEZ”

    Türkiye kadar sporuna, spor camiasına ve federasyonlara destek veren başka bir ülke olmadığının altını çizen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, federasyonlara yıllık 250-260 milyon TL destek verildiğini söyledi. Bu desteğin içinde yapılan statların, yüzme havuzlarının ve diğer tesislerin olmadığını belirten Bakan Çağatay Kılıç, ciddi bir tesisleşme hamlesi içerisinde olduklarını ama asıl önemli olanın o tesislerin içinin doluluğu olduğunu vurgulayarak, “Siz dünyanın en iyi stadını yaparsınız dünyanın en iyi spor salonunu yaparsınız ki biz bunu yapmaya muktediriz. Ama içerisinde onu kullanmazsanız o zaman onun bir anlamı olmaz. Biliyoruz tesis yapmak yetmez, o tesisin içinin dolması lazım” ifadelerini kullandı.
    Stramfor Bridge, Chelsea örneği üzerinden tesislerin nasıl olması gerektiğini açıklayan Bakan Çağatay Kılıç, buraların 24 saat yaşayan yerler olması gerektiği ve bunun için de 15 günde bir futbol oynamakla değil, tesis içinde ofis yapısı, farklı ticaret alanları ve sosyal aktivitelerin de düzenlenmesiyle gerçekleşebileceğini söyledi. Bakan Kılıç, gençlerin statları daha yoğun kullanması için ciddi manada teşvikleri olduğunu belirtti.

    “BİLMEDİĞİ SUYU İÇMEYEN RAKİPLERLE KARŞI KARŞIYALAR”

    Gençlik ve Spor Bakanlığının ‘temiz spor’ politikasıyla oldukça hassas bir konu olan dopingle mücadelenin nasıl ilerlediğiyle ilgili Bakan Kılıç, bu noktada sporcuların eğitilmesi ve yol haritası çıkarılması gerektiğini söyledi. Doping konusunda sporcularımızın bilinçli olması gerektiğini belirten Bakan Çağatay Kılıç, “Bilmediği suyu dahi içmeyen rakiplerle karşı karşıyalar” diye konuştu.

    Geçmişte dopingin çok göz ardı edildiğine vurgu yapan Bakan Çağatay Kılıç, artık yaptırımların arttığını ve bu konuda Adalet Bakanlığı ile ortak bir çalışma içinde olduklarını bildirdi. Doping kullanımı hakkında sporcuların iyi bir şekilde bilgilendirilmesi halinde dopingi kullanacaklarına inanmadığını söyleyen Bakan Çağatay Kılıç konuşmasına şöyle devam etti:
    “Bizim numunelerdeki aldığımız sonuçlarda ciddi düşüş var. Sporcu, antrenör, her kimse bunun karşısında duracağız, bunun hiç affı yok.”

    “ÖNCE ALTYAPIMIZI BİR HAZIRLAYALIM”

    Türkiye’nin uluslararası arenada adını olumlu duyuracak ve Türkiye’ye gelir sağlayabilecek her projeye katkı sağlanacağını söyleyen Bakan Akif Çağatay Kılıç, 2024 Olimpiyatları’na Türkiye’nin aday olup olmayacağını değerlendirdi. Bu konuda Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı ile görüşmeler yaptığını açıklayan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Bu konuda hem vaktimiz var hem de geçmişten gelen tecrübelerimizi iyi değerlendirmeliyiz. Üst bir iradenin ortaya konması gereken bir çalışma olduğu için önce altyapımızı bir hazırlayalım ona göre” dedi.

    Olimpiyatlara az sporcu gönderilmesini ve büyük başarılar kazanılamamasının tecrübe eksikliği ile ilgili olduğunu belirten Bakan Çağatay Kılıç, başarıyı elde etmiş kişilerle antrenörlerin bir süre beraber çalışmasının ve daha sonra sporculara yönelik çalışmalarını devam ettirmelerinin bir çözüm getirebileceğini anlattı. Büyük başarılar kazanmış ülkelerden biri olan Almanya ile de görüşmeler yapacağını söyleyen Bakan Çağatay Kılıç, 2014 Dünya Kupası'ndaki başarıyı nasıl sağladıklarını, hangi farklı yolları denediklerini birinci ağızdan öğreneceğini belirtti.

    Olimpiyatları konuşurken paralimpikleri de unutmamak gerektiğinin dile getiren Bakan Kılıç, “Orada da çok ciddi başarılarımız var. Bu başarıları desteklememiz ve başarıyı elde eden fiziki engeli olan ama ruhunda, kalbinde o azmi taşıyan sporcu kardeşlerimize de daha fazla destek vermek gerekiyor” diye konuştu.

    “SORUNLARIN HUKUK İÇERİSİNDE ÇÖZÜLMESİYLE GÖREVLİYİZ”

    Türk Telekom Arena Stadı'nın üzerinin kapatılması için devam eden mahkeme sürecini değerlendiren Bakan Kılıç, Galatasaray’da yönetimin değiştiğini ve sorunun çözülmesi için tekrar konuşulacağını kaydetti. Yükümlülüğün neler olduğu, bu zamana kadar neler yapıldığı ve hangi noktaya gelindiği konusunda yeniden değerlendirme yapılacağını ifade eden Bakan Akif Çağatay Kılıç, “Biz burada sorunların hukuk içerisinde çözülmesiyle görevliyiz. Dolayısıyla o noktada bakarız, çalışırız. Arkadaşlar da hukuki ise hukuki, değil ise başka şekilde çözülmesi noktasında gerekenleri yapar” açıklamasında bulundu.

    “GÜCÜMÜZ YERİNDE”

    Türkiye Futbol Federasyonu’nun 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın bir kısmına değil, tamamına aday olma konusunda ısrarcı davranmasını doğru bulduğunu belirten Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Birazı orada birazı buradan ziyade, biz bunu alırız. Gücümüzün de yerinde olduğuna inanıyoruz, biz bunun hepsini yaparız. Bölük pörçük yapmaktansa hepsini yapmaktan yanayız” diyerek sözlerini sonlandırdı.
  • Şu an haberi okuyan: 0 kişi var
  • Facebook: 1 gösterim

  • Toplam Viral: 12 gösterim
  • Toplam Seed: 104 gösterim
  • Toplam Direkt: 4.749 gösterim
  • Viral Puan: 46,78