4.181 gösterim
44,96 viral puan

Aile ekonomisi mutfakta başlar!

KO-MEK Aile Okulu projesi “Aile Ekonomisi” adlı eğitimle devam etti. !
ihabotihabot 16.11.2014 saat 12:45
  1. Bir eğitim yuvası olan KO-MEK, kursiyerlerinin ufkunu açmak ve farklı alanlarda da donanım sahibi olmaları için farklı eğitimlerle onlara kaliteli yaşamaları konusunda yardımcı oluyor. Bu yıl yeni projesi olan “KO-MEK Aile Okulu” ile kursiyerlerine ilk olarak “İslamda Aile” eğitimi veren KO-MEK, bu hafta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü AEP Formatörü Şengül Yiğit’in “Aile Ekonomisi” adlı eğitimiyle devam etti.

    AEP Formatörü Şengül Yiğit, evde ekonomiyi düzenlemek için kursiyerlere önerilerde bulundu. Alışveriş yaparken dikkat edilmesi gereken hususlara değinen Şengül Yiğit, “Alışverişe çıkarken öncelikle bir listemiz olmalıdır. Listeyi oluştururken de bütçemize uygun ihtiyaçlarımızı göz önünde bulundurmalıyız. Bir ürün alırken bunun ihtiyaç mı, yoksa isteğimiz mi olduğunu bilmeliyiz. Öncelik her zaman evimizin ihtiyaçları olmalıdır. Bu soruyu yemek yerken, alışveriş yaparken birçok durumda kendimize sormalıyız. İhtiyaçlarımızı karşıladıktan sonra isteklerimize yönelebiliriz” dedi.

    Son yıllarda hazır gıdalara Türk toplumunun fazla rağbet gösterdiğini dile getiren AEP Formatörü Şengül Yiğit, “Bizim toplumumuz kendi konservesini, meyve suyunu ve çorbasını kendisi yaparken bir anda hazır gıdalar kullanan paket toplumu olmaya başladı. İnsanımız artık çorbayı dahi hazır çorba alarak yapıyor. Bu bizim geçmişimizle örtüşmeyen bir durum ve sağlık açısından da doğal beslenmek daha faydalıdır. Biz artık hazır gıda kullanımını minimuma indirip özümüze dönerek kendi meyve suyumuzu yani kompostumuzu kendimiz yapalım. Hem sağlığımız hem de ekonomimiz açısından daha yararlı olacaktır. Hazır ürünler, yemekler yerine kendimiz emeğimizle yemeklerimizi yaparsak hem onun lezzeti farklı olur hem de sağlığımız açısından daha iyi olur” şeklinde konuştu.

    Aile Okulu projesi ile KO-MEK’te eğitim gören kursiyerleri aile ekonomisi konusunda bilgilendiren Şengül Yiğit, “İnsanların istekleri bitmez. 2 bin TL maaş alan birinin isteği 200 bin TLlik bir arabadır. Yani kimsenin isteği gelirine göre değildir. Ama ihtiyaçlarımız sınırlıdır. Bu yüzden bütçemizi belirlerken sonsuz isteklerimizi değil, ihtiyaçlarımıza göre hareket etmeliyiz. İhtiyaçları karşılanan bir aile mutlu olur. İsteklerinin peşine düşen aile ihtiyaçlarını göz ardı edeceği için o ailede sorunlar oluşur” ifadelerini kullandı.
    Aile Okulu projesi ile KO-MEK’te eğitim gören kursiyerlere Mehmet Ali Paşa ve Kuruçeşme Kurs Merkezi kursiyerleri aşure yaptı. Aşureler eğitim gören kursiyerlere eğitim sonrasında ikram edildi. İki haftadır eğitimlerine devam eden KO-MEK Aile Okulu Projesi’nin önümüzdeki hafta konuğu Pedagog Ali Çankırılı olacak. KO-MEK Aile Okulu eğitmenleri arasında yer alan Ali Çankırılı KO-MEK kursiyerlerini “Çocuğun Manevi Eğitimi” adlı semineri bilgilendirecek.

    DİNÇER AKBİR
  • Şu an haberi okuyan: 0 kişi var
  • Facebook: 3 gösterim

  • Toplam Viral: 15 gösterim
  • Toplam Seed: 93 gösterim
  • Toplam Direkt: 4.073 gösterim
  • Viral Puan: 44,96