Kimi eylemciler tepkilerini yürüyüşlerle, duvar yazılarıyla, sloganlarla ortaya koyarken kimileri de daha sanatsal bir yol izledi. İşte direnişin ardından sosyal medyada paylaşılan videolardan bazıları:
1. PİSTON AŞAĞI İNDİ GEZİ PARKI VERSİYONU Gezi Parkı eylemcilerinin son günlerin popüler videolarından biri olan "Piston Aşağı İndi"yi kullanarak yaptıkları bir parodi. Mekan olarak da bir bir otobüs kullanılmış.
2. EVERYDAY I'M ÇAPULİNG
Başbakan'ın eylemcilere "çapulcu" demesinin ardından çapulculukla ilgili pek çok yeni terim üretildi. Kendilerine çapulcu denmesini önemsemediklerini gösteren eylemciler konu ile ilgili birçok duvar yazısı, fotoğraf ve video üretti.
3. TAYVAN TELEVİZYONUNUN TAKSİM OLAYLARIYLA İLGİLİ VİDEOSU
Gezi Parkı olayları kısa sürede tün dünyanın ilgisinin Türkiye'ye kaymasına sebep oldu. Dünyanın çok farklı yerlerinden tepkiler ve eleştiriler geldi. Bunların en ilginci belki de Tayvan televizyonunun yaptığı bu video. Animasyon şeklindeki videoda Gezi Parkı olaylarından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "En az üç çocuk." sözüne kadar birçok şeye değinilmiş.
4. TENCERE TAVA HEP AYNI HAVA
Kardeş türküle grubunun Gezi Parkı direnişi için yaptığı şarkı ve bu şarkıya çekilen video. Enstrüman olarak da çatal, kaşık, bardak gibi eşyalar kullanılmış.
5. İNGİLİZCE CHAPULİNG VİDEOSU
Başbakan'ın "çapulcu" sözüne tepki olarak çekilen başka bir video. Bu videoda da genç eylemci çapulcu ve çapulculuk terimlerini gayet ayrıntılı olarak, üstelik İngilizce anlatıyor.
6. EYLEMCİLERDEN ÇAPULCU ŞARKISI
Eylemcilerin tepkilerini şarkıyla ortaya koydukları videolardan. Belki de şarkılar içerisinde en çok uğraşılan ve prova yapılanı. Gayet emek sarfedildiği her halinden belli.