Sağlıklı Su Tüketimi İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

22 Mart Dünya Su Günü olarak kutlanıyor 1992'deki Dünya Zirvesi'nden itibaren... Peki suyun önemi nedir ? Vücudumuza ne gibi etkileri var ? Şişe su mu yoksa arıtma suyu mu sağlıklı ? Bu soruların cevabı için gelin Qnet diyetisyeni Çağatay Demir'in söylediklerine kulak verelim...

melihates1245

1. Çevre Kirliliği ve Bilinçsiz Tüketim

En temel ihtiyacımız olan suyun önemi bazen unutulsa da vücudumuz için oldukça önemli yere sahip olduğu inkar edilemez bir gerçek. 22 Mart Dünya Su Günü sebebiyle açıklamarda bulunan Çağatay Demir " ‘günlük yaşamda suyu bol ancak bilinçsiz tüketirken içtiğimiz suyun kalitesini de göz ardı ediyoruz’ diyerek konuya farklı bir açıdan bakmamızı sağladı.

Dünyanın genelinde bir problem haline gelen çevre kirliliği ve bilinçsiz tüketim, temiz suya erişimi gün geçtikçe zorlaştırıyor. Dünya’nın büyük bir oranının su dan oluşmasına rağmen tatlı su oranının sadece %2 olduğunu belirten Çağatay Demir şunları ekledi ; “Temel ihtiyacımızı karşılayan su kaynakları bilinçsiz tüketim, küresel ısınma ve çevre kirliliği gibi nedenlerle giderek azalıyor. Dünya Sağlık Örgütü, günde yaklaşık 25 litre suyun insanların temel kullanım ve temizlik ihtiyacını karşılayabileceğini belirtiyor. Ülkemizde ise kişi başı günlük ortalama su miktarı 217 litre olarak kayıtlarda yer alıyor. İhtiyacımızdan çok daha fazla su tüketerek gelecek nesilleri tehlikeye atıyor, suyu bol ancak bilinçsiz tüketiyoruz.” dedi.

2. Arıtılmış Suyun Vücudumuz ve Çevremiz İçin Önemi

Arıtılmış su kullanmanın yaratacağı çevresel değerin de altını çizen Çağatay Demir; “Su tasarrufu sağlamak ve mevcut kaynaklardan vücudumuzun ihtiyaçlarını en verimli şekilde karşılayabilmek adına su arıtmak günümüzde hayati önem taşıyor. Su arıtma cihazımız HomePure Nova, elektrik kullanımına ihtiyaç duymayan sistemi ile hem çevre dostu hem de sağlıklı su tüketimini mümkün kılıyor. 9 aşamalı filtreleme sistemi sayesinde Pi suyu veren HomePure Nova, özellikle şehir yaşamında vücudumuzun gereksinim duyduğu desteği sağlıyor. Canlı hücrede bulunan su ile neredeyse aynı kompozisyona sahip olan Pi suyu, hücre tarafından daha etkili bir şekilde kullanılabiliyor” dedi.

Netflix'in Ses Getiren Yapımı 3 Cisim Problemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Çok Acıklı Hayat Hikayelerine Sahip 11 Süper Kahraman

Freelance Çalışmanın 5 Önemli Avantajı

Neden Bir Sevgilin Yok? Sorusuna Bir Erkeğin Verebileceği En Karizmatik 20 Cevap

Türk Sinemasının En İyi 11 Biyografi Filmi

İlk Buluşmada Asla Yapılmaması Gerekenler

İşe Geç Kalanların Ardına Sığındığı Bahaneler

Tüm Dünyaya Amerikan Filmleri Sayesinde Öğretilmiş 17 Çok Önemli Hayat Dersi

Çekimleri İçin Acayip Paralar Harcanmış En Pahalı Hollywood Filmleri

Türk Sinemasından Engelli Bireylerin Mücadelesini Anlatan 9 Film

Dünyanın En İyi 10 Havalimanı

2023 Yılının En İyi 10 Netflix Dizisi

Dünyada Kış Manzarasının En Güzel Göründüğü 19 Şehir ve Kasaba

Günümüz Dünyasında Hala Varlıklarını Sürdüren Gelmiş Geçmiş En Tehlikeli 8 Gizli Örgüt

Gelecek 100 Yıl İçinde Nasıl Evlerde Yaşayacağız? Fotoğraflar Sizi Çok Şaşırtacak

Türkiye'den ABD'ye Uçuş Yapabileceğiniz 12 Nokta

Televizyon Tarihinin Gelmiş Geçmiş En İyi 11 Doktoru

İş Bilgisayarınızda Olması Gereken 5 Program

Bu Akşam Evde Pineklemek Yerine Dışarıya Çıkmak İçin 11 Mantıklı Sebep

Mutlu Olmanın Aslında Hiç de Zor Olmadığının 10 İşareti