Kolajenin Faydaları

Kolajen faydaları, Hayvansal kaynaklı bir protein çeşidi olan kolajen nedir ve ne işe yarar sorusuna bu yayında yanıt arayacağız.

gbaweb

Kolajenin Faydaları Nedir Ne İşe Yarar?
Hayvansal kaynaklı bir protein çeşidi olan kolajen nedir ve ne işe yarar sorusuna bu yayında yanıt arayacağız. Kolajen nedir ne işe yarar konusuna giriş yapmadan önce birkaç noktaya açıklık getirmek gerekmektedir. Şöyle ki şu an için sadece hayvansal kaynaklardan üretilen bu madde, doğada farklı kaynaklardan henüz elde edilememiştir. Kullanım açısından bakıldığında ise insan vücudunda doğal olarak üretilmektedir. Bu sebeple de direkt olarak beslenme konusu ile ilişkinin varlığından söz etmek mümkündür. Özellikle hayvansal protein kaynaklarının hiç tüketilmemesi veyahut çok az tüketilmesi neticesinde vücutta noksanlığının ortaya çıkması muhtemeldir. Tam da bu noktada ek gıda takviyesi olarak vücuda alınması elzemdir. Bunun neticesinde ise hem doku ve organların bu maddeden yararlanması sağlanacak hem de vücut maddenin noksanlığını fark edecek ve en nihayetinde vücudun kendisi de kolajen üretimine devam edecektir. Yalnızca bu sebeple bile gıda takviyesi olarak kullanımı büyük önem arz etmektedir.

Kolajen Nedir?
Kolajen nedir sorusunun kısa yanıtı proteinlerin bir türevidir şeklinde ortaya konulabilir. Ancak bu bilgiyi biraz açmak gerekiyor; Sığır, tavuk ve balık gibi kaynaklardan elde edilen kolajen çeşitli hidroliz işlemleri neticesinde jelatine dönüştürülmektedir. Endüstriyel olarak bu form kullanıyor olsa bile, nihai tüketici için işe yarar bir ürün olmayan bu madde, enzimatik hidroliz işlemi neticesinde kolajen peptid forma dönüştürülmektedir. Bu haliyle molekül ağırlığı da insan vücudunun yararlanabileceği düzeye indirgendiğinden dolayı (ortalama iki bin ile üç bin dalton arasında) maksimum verimi almak mümkündür. Çünkü hemen her besin ile karışabilir ve su gibi sıvı maddeler içerisinde kolaylıkla çözünmektedir. Aynı şekilde vücutta emilimi de maksimum düzeyde olacaktır.

Kolajenin Cilde Yararları
Belki de kolajen nedir ne işe yarar konusunda yapılan araştırmaların ilk buluşları arasında kolajenin cilde yararları tespit edilmiştir. Çünkü ilk ve en önemli tespitler cilt üzerinde klinik olarak gözlemlenmiştir. Cildimiz yeterli kolajen ve nem alamaması durumunda kırışıklıkların gözlemlendiği ilk yerler arasındadır. Cildimizin çok büyük kısmı kolajen maddesinden meydana geldiğinden dolayı ilk ve önemli problemler burada görülebilecektir. Bu sebeple de gergin, pürüzsüz ve sağlıklı bir cildin anahtarı sağlıklı beslenme ve kolajenin eksiksiz olarak vücuda alınmasından geçmektedir. Yapılan araştırmalar düzenli olarak kolajen peptid tüketen insanların cildinde önemli düzeyde olumlu manada değişim meydana geldiğini göstermektedir.

Kemik Sağlığı İçin Kolajen
Kolajenin bir diğer önemli etkisi ise kemik sağlığı konusunda karşımıza çıkmaktadır. Kolajen nedir ne işe yarar başlığı altında bahsetmeye çalıştığımız bu etkiler kemik sağlığı için kolajen kullanılması gerektiğini işaret etmektedir. Özellikle kadınlarda yaşın ilerlemesine bağlı olarak vücudun birçok açısında olumsuz etkilenmesi söz konusudur. Bunlardan birisi de kemik erimesi başta olmak üzere, kemik sağlığı konusunda gözlemlenen problemlerdir. Böyle bir durumla karşı karşıya kalmadan önce düzenli biçimde kolajen takviyesi kullanmak elzemdir. Unutulmamalıdır ki bazı problemler ortaya çıkmadan önce önlem alınmalıdır ki böylelikle olası sorunları ertelemek mümkün olacaktır. Ayrıca belki de kemik erimesi başta olmak üzere olası sorunlar ile hiç karşılaşmamanız mümkün olabilir. Ek olarak kemiklerin sağlamlığı konusunda da ciddi manada etkilerin bulunduğu yine bilimsel çalışmalarda klinik olarak elde edilen bulgular arasındadır.

Eklemler İçin Kolajen
İnsan vücudunda eklemlerin önemi şüphesiz burada sıralanamayacak kadar önemlidir. Şöyle ki birçok hareket kabiliyetimizi sağlayan bu sistemler, yaşın ilerlemesine bağlı olarak çeşitli problemler ile karşı karşıya kalabilmektedir. Özellikle de hareketli olan kısımların içerisinde bulunan sıvının eksilmesi ya da buradaki iç kısımların zedelenmesi ciddi manada sorunların meydana gelmesine etki etmektedir. Bu ve benzeri durumların önüne geçmek için kolajen takviyesi ciddi manada katkı sağlamaktadır. Kolajen nedir ne işe yarar konusu hakkında kısaca bahsedildiğinden dolayı, ana sayfamızda yer alan bilimsel yayınlara göz atabilirsiniz.

Diş, Tırnak ve Saçlara Olan Yararları
Bu yayının kısıtı sebebiyle kısaca değinmekte olduğumuz kolajen nedir ne işe yarar konusunun son başlıklarından birisi ise kolajenin diş, tırnak ve saçlara olan yararlarıdır. Birçok kişi konuyu abarttığımızı düşünse bile daha önceki yayınlarımızda sıklıkla vurguladığımız üzere, daha az yorum daha fazla bilgi prensibi ile hareket ettiğimizi hatırlatmak isteriz. Konuyla alakalı olarak ana sayfamızdaki bilimsel yayınları incelediğinizde aslında çok abartmadığımızı somut olarak görebilirsiniz. Konumuza dönecek olursak, kolajenin dişlerin sağlamlığı ve tırnakların güçlü olmasını sağladığı etki klinik çalışmalarda tespit edilmiştir. Ayrıca belki dökülen saçlarınızı geri getirmek mümkün olmayacaktır ancak, saçların gereksinim duyduğu gücü sağlaması sebebiyle dökülmeleri ciddi manada önlediği yine tespit edilen yararlar arasında sıralanabilir.
(alıntı: http://www.kolajendukkani.com )

11 Adımda Nasıl YouTuber Olunur?

Netflix'in Ses Getiren Yapımı 3 Cisim Problemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Çok Acıklı Hayat Hikayelerine Sahip 11 Süper Kahraman

Freelance Çalışmanın 5 Önemli Avantajı

Neden Bir Sevgilin Yok? Sorusuna Bir Erkeğin Verebileceği En Karizmatik 20 Cevap

Türk Sinemasının En İyi 11 Biyografi Filmi

İlk Buluşmada Asla Yapılmaması Gerekenler

İşe Geç Kalanların Ardına Sığındığı Bahaneler

Tüm Dünyaya Amerikan Filmleri Sayesinde Öğretilmiş 17 Çok Önemli Hayat Dersi

Çekimleri İçin Acayip Paralar Harcanmış En Pahalı Hollywood Filmleri

Türk Sinemasından Engelli Bireylerin Mücadelesini Anlatan 9 Film

Dünyanın En İyi 10 Havalimanı

2023 Yılının En İyi 10 Netflix Dizisi

Dünyada Kış Manzarasının En Güzel Göründüğü 19 Şehir ve Kasaba

Günümüz Dünyasında Hala Varlıklarını Sürdüren Gelmiş Geçmiş En Tehlikeli 8 Gizli Örgüt

Gelecek 100 Yıl İçinde Nasıl Evlerde Yaşayacağız? Fotoğraflar Sizi Çok Şaşırtacak

Türkiye'den ABD'ye Uçuş Yapabileceğiniz 12 Nokta

Televizyon Tarihinin Gelmiş Geçmiş En İyi 11 Doktoru

İş Bilgisayarınızda Olması Gereken 5 Program

Bu Akşam Evde Pineklemek Yerine Dışarıya Çıkmak İçin 11 Mantıklı Sebep