Geçmişten Günümüze En Çok Kullandığımız Mesajlaşma Uygulamaları

İnternetin hayatımıza girmesi ile iletişim alanında ciddi gelişmeler yaşandı. Telefonu sadece sesli konuşma için kullanırken şimdi görüntülü arama yapabilir hale geldik. Ortaya çıkması ile hayatımızı kavuşturan bizi sevdiklerimize bağlayan uygulamaları sizler için derledik.

MerakliYazar

Listemizin ilk sırasında mIRC var. Sohbet programlarının atası olarak kabul edilebilecek, IRC sunucularına bağlanıp sohbet etmeyi sağlayan bir istemci programdır.

ICQ Nedir? ICQ Chat ve ICQ Hesap Silme
ICQ, 1995 Yılında Mirabilis isimli bir ekip tarafından meydana getirilen dünyanın en çok kullanılan anında mesajlaşma yazılımlarından biridir. ICQ'nın adı İngilizce “I Seek You” yani “Seni Arıyorum” cümlesini temsil etmektedir. 95'li yıllarda kurulduğunda belki yalnızca eğlence amacıyla yaratılan bu yazılım daha sonraki yıllar içerisinde popülaritesini giderek arttırmış ve dünyanın bir numaralı mesajlaşma yazılımı olmaya kadar yükselmiştir.

2000'li yılların efsanelerinden birisi de MSN uygulamasıydı. Microsoft tarafından sunulan bu uygulamayı bilgisayara yükleyip konuşmaya başlıyorduk. Daha sonrasında ise MSN eklentileri çıkmaya başladı bu eklenti ile dinlediğimiz şarkılar ile gönderme yapabilirken birden fazla oturum açabiliyor ve sınırsız titreşim gönderebilyorduk.

MSN daha çok kişisel bazlı bir kullanıma sahipken, Skype daha çok şirketler özelinde kullanılıyordu fakat MSN'nin kapanması bu kitleyi doğrudan Skype kullanmaya itti ve insanlar mesajlaşmak ve görüntülü arama yapmak için bu uygulamayı kullanmaya başladı. Sosyal medya kanallarının atması ve buna bağlı diğer mesajlaşma uygulamalarının ortaya çıkması Skype'ı yine eski konumuna döndürmüş oldu ve şirketler özelinde kullanılmaya devam edildi. Diğer uygulamaların aksine hala hayatına devam ediyor.

Facebook messenger hem facebook arkadaşlarınızla hem de rehberinizde kayıtlı numaralarınızla ücretsiz olarak mesajlaşabileceğiniz bir uygulamadır. Diğer mesajlaşma uygulamaları gibi mobil veri tarifenizi kullanır. Çok fazla kullnılmasa da bir zamanlar görüntülü konuşma için kullanılıyordu.

WhatsApp 2009 yılında Jan Koum tarafından kurulmuştur. Facebook tarafından 4 milyar dolar nakit + 12 milyar dolar Facebook hissesi karşılığında satın alındı. 180 ülkede 1 milyar insan tarafından indirilen WhatsApp en popüler mesajlaşma uygulamasıdır.

WhatsApp’da anlık mesaj fotoğraf video gönderebilirsiniz. İnternet üzerinden çalışan uygulama ücretsiz olarak video ve sesli görüşme imkanı sunmaktadır. 100 MB kadar pdf word vb dosyaları paylaşma imkanı da vermektedir. Telefon numaranızla kayıt olunan WhatsApp rehberinizdeki kişileri senkronize ederek uygulamayı kullanan kişileri WhatsApp uygulamanızda göstermektedir.

WhatsApp uygulamasıyla grup kurabilir, toplu mesaj atabilir WhatsApp Web aracılığıyla uygulamadaki qr kodunuzu masaüstü bilgisayarınızdaki internet tarayıcınızda WhatsApp Web ile eşleştirerek bilgisayardan mesajlaşabilirsiniz. Ücretsiz olarak iOS Android ve Windows Phone mobil işletim sistemlerinde kullanabilirsiniz.

Turkcell'in tamamen yerli mühendisler ile geliştirdiği ve son zamanlarda oldukça popüler olan mesajlaşma ve görüntülü konuşma uygulamasıdır. Aslında konuşma ve yazışmadan çok daha fazlasını sunan bir uygulama.

Genel yapısı itibari ile Whatsapp ile çok kıyaslanan ve sunduuğu artılar ile Whatsapp'ın önüne geçemeye başladı. Şöyleki Whatsapp üzerinden gönderilen bir fotoğrafın kalitesi düşerken BİP üzerinden gönderilen bir fotoğrafın kalitesi düşmüyor. Buna ek olarak Whatsapp'ta sadece bir kişi ile görüşme yapılabilirken, BİP ile aynı anda 6 kişi ile görüşme yapılabiliyor.

Tüm bunlara ek olarak olarak içerisndeki zengin oyun menüsü ile telefonunuza oyun kurmadan küçük oyunlar oynayabilir ve sevdiğiniz birine para gönderebilirisiniz.
BiP’in Para Transferi özelliğiyle istediğiniz kişiye mesaj gönderir gibi kolayca para gönderirsiniz. IBAN, hesap no gibi karışık işlere girmene gerek kalmaz.

Ayrıca tamamen bize özel yerli espriler ile oluşturulmuş caps ve çıkartmalarıda istedğiniz kişiye gönderebilirsiniz. BİP ile karşı tarafta BİP olmasa bile konuşabilirsiniz. Hatta sabit hatları bile arayabiliyorsunuz. Tüm bunlara ek olarak BİP kullanmak için Turkcell'i olmanıza gerek yok *

11 Adımda Nasıl YouTuber Olunur?

Netflix'in Ses Getiren Yapımı 3 Cisim Problemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Çok Acıklı Hayat Hikayelerine Sahip 11 Süper Kahraman

Freelance Çalışmanın 5 Önemli Avantajı

Neden Bir Sevgilin Yok? Sorusuna Bir Erkeğin Verebileceği En Karizmatik 20 Cevap

Türk Sinemasının En İyi 11 Biyografi Filmi

İlk Buluşmada Asla Yapılmaması Gerekenler

İşe Geç Kalanların Ardına Sığındığı Bahaneler

Tüm Dünyaya Amerikan Filmleri Sayesinde Öğretilmiş 17 Çok Önemli Hayat Dersi

Çekimleri İçin Acayip Paralar Harcanmış En Pahalı Hollywood Filmleri

Türk Sinemasından Engelli Bireylerin Mücadelesini Anlatan 9 Film

Dünyanın En İyi 10 Havalimanı

2023 Yılının En İyi 10 Netflix Dizisi

Dünyada Kış Manzarasının En Güzel Göründüğü 19 Şehir ve Kasaba

Günümüz Dünyasında Hala Varlıklarını Sürdüren Gelmiş Geçmiş En Tehlikeli 8 Gizli Örgüt

Gelecek 100 Yıl İçinde Nasıl Evlerde Yaşayacağız? Fotoğraflar Sizi Çok Şaşırtacak

Türkiye'den ABD'ye Uçuş Yapabileceğiniz 12 Nokta

Televizyon Tarihinin Gelmiş Geçmiş En İyi 11 Doktoru

İş Bilgisayarınızda Olması Gereken 5 Program

Bu Akşam Evde Pineklemek Yerine Dışarıya Çıkmak İçin 11 Mantıklı Sebep