Bursa'da İmzalar Çevre İçin Atılan İmza Töreninden 5 Kare

Büyükşehir Belediyesi, Bursa’yı daha yaşanabilir ve sağlıklı bir kent haline getirmek amacıyla yapılan çalışmalarda kentin tüm dinamikleriyle ve kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte yürütülen faaliyetlerine devam ediyor. `Bursa` Büyükşehir Belediyesi ile Uludağ Üniversitesi arasında çevre işbirliği protokolü, Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen törenle imzalandı. Bursa’da çevrenin korunmasını hedef alan protokolü, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay imzaladı. Bursa’nın sağlıklı bir şehir olması için tüm kentte ve 17 ilçede titizlikle çalışıldığını söyleyen Başkan Altepe, daha önce 26 Haziran 2015 yılında imzalanıp çalışmalarına başlanan çevre işbirliği protokolünün bugün atılan imzalarla 2 yıl daha uzatıldığını ifade etti.

VeliEray

Başkan Altepe, Büyükşehir sınırlarında, Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü ile ilgili konular üzerinde sorunlara çözüm üretmek için birlikte hareket edileceğini belirterek, “Bursa’da Büyükşehir Belediyesi olarak sağlıklı bir kent oluşturmayı hedefliyoruz. Bursa olarak Dünya Sağlık Örgütü’nün Türkiye’deki partneriyiz ve Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin de kurucusuyuz. Bu kapsamda kentimizde çevre bilincinin sağlanması ve ‘Sağlıklı Bursa’nın oluşturulması için çalışmalarımıza yön veriyoruz. Yaşanabilir sağlıklı bir kent ve toplum için atılması gereken adımları atıyoruz. Bursa’nın geleceği için en büyük hedefimiz sağlıklı bir çevreyi oluşturmaktır” diye konuştu.

Başkan Altepe, kentin her ilçesinde çevre ile ilgili farklı sorun ve ihtiyaçların olduğunu vurgulayarak, “Bursa olarak çevre konusunda örnek adımlar atıyoruz. Bursa üreten ve büyüyen bir kent. Bu yüzden çevre ile ilgili gerekli araştırmaların yapılması, sonuçlarının kamuoyu ve ilgili paydaşlara aktarılması önemli. Kentte farklı özelliklere sahip olan 17 ilçede çevre sorunları da farklı. Nüfusu daha yoğun olan Osmangazi İlçesi’nde katı atık sorunu ile trafik kaynaklı hava kirliliği, Gürsu’da tarım arazilerinin amaç dışı kullanımı, Nilüfer’de sanayi kaynaklı hava kirliliği, Mudanya’da hafriyat atıkları, Yenişehir’de iklim değişikliğine bağlı etkiler, Gemlik’te taş ocakları, Mustafakemalpaşa’da yüzeysel su kirliliği, Büyükorhan’da içme suyu kalitesinin yetersiz oluşu gibi farklı çevre sorunları belirlenirken, dağ ilçeleri haricinde hemen hemen tüm kentte koku sorunu tespit edilmişti. Yapılan tespitler doğrultusunda Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda çözüm önerilerini içeren eylem planı hazırlanmış ve ilgili kurumlara gönderilmiştir” dedi.

Başkan Altepe, bu planın takip edildiğini de sözlerine eklerken, tespit edilen sorunların çözümü noktasında Uludağ Üniversitesi ile işbirliğinin devam ettiğini kaydetti. Başkan Altepe, yapılan çalışmaların ardından gerekli adımların atıldığını hatırlatarak, kentteki çevre sorunlarının çözümüne yönelik arıtma tesisleri, katı atık depolama sahası, koku sorununun azaltılması amacıyla koku önleyici etken madde ile yaz aylarında spreyleme çalışması gibi çalışmaların yapıldığını da hatırlattı.

Başkan Altepe, Uludağ Üniversitesi ile geliştirilen bu işbirliğinin kentin çevre sorunlarının çözümü noktasında oldukça etkili olduğuna işaret ederek, “Bu çalışmaların devamını sağlamak amacıyla protokol süresi 2 yıl daha uzatıldı. Bursa’da çevreye en büyük yatırım Büyükşehir Belediyesi yapıyor. Çevreyi ilgilendiren her konu gündemimizde. Şehrimize duyduğumuz saygı ve sevgi ile kentimizin her geçen gün daha yaşanabilir ve daha sağlıklı bir şehir haline gelmesi için çalışmalarımız sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.
Başkan Altepe, Bursa’nın çevre adımlarının tüm Marmara’yı harekete geçirdiğini ve tüm bölgede sağlıklı çevre için çeşitli çalışmaların yapıldığını sözlerine ekledi.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay da açıklamasında, “Bursa’da çevre sorunlarının tespit edilmesi çok önemli. Önemli adımlar atıldı. Bursa ve Marmara’da için yapılan çalışmaları çok önemsiyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin çevreye verdiği değeri görüyoruz. Çevreyle ilgili yapılan tespitlerin devamının gelmesi ve sorunların çözülmesi için uygulamaların yapılması da gerekli. Bu protokolün bundan sonraki süreçte de çevre için önemli ve olumlu sonuçlar oluşturacağına inanıyorum” diye konuştu.
Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Seval Solmaz ise 2 yıllık süreçte güzel çalışmalara imza atıldığını söyleyerek, “Bursa’da 17 ilçede mevcut sorunlar tespit edilerek, bu konudaki çalıştaylara ait sonuç raporu ortaya çıkarıldı. Çevre sorunlarında bundan sonra da Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çözüme yönelik projeler oluşturulacağından dolayı mutluyuz” dedi. Açıklamaların ardından çevre işbirliğine imzalar atıldı. Protokol imza törenine Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim üyeleri de katıldı.

11 Adımda Nasıl YouTuber Olunur?

Netflix'in Ses Getiren Yapımı 3 Cisim Problemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Çok Acıklı Hayat Hikayelerine Sahip 11 Süper Kahraman

Freelance Çalışmanın 5 Önemli Avantajı

Neden Bir Sevgilin Yok? Sorusuna Bir Erkeğin Verebileceği En Karizmatik 20 Cevap

Türk Sinemasının En İyi 11 Biyografi Filmi

İlk Buluşmada Asla Yapılmaması Gerekenler

İşe Geç Kalanların Ardına Sığındığı Bahaneler

Tüm Dünyaya Amerikan Filmleri Sayesinde Öğretilmiş 17 Çok Önemli Hayat Dersi

Çekimleri İçin Acayip Paralar Harcanmış En Pahalı Hollywood Filmleri

Türk Sinemasından Engelli Bireylerin Mücadelesini Anlatan 9 Film

Dünyanın En İyi 10 Havalimanı

2023 Yılının En İyi 10 Netflix Dizisi

Dünyada Kış Manzarasının En Güzel Göründüğü 19 Şehir ve Kasaba

Günümüz Dünyasında Hala Varlıklarını Sürdüren Gelmiş Geçmiş En Tehlikeli 8 Gizli Örgüt

Gelecek 100 Yıl İçinde Nasıl Evlerde Yaşayacağız? Fotoğraflar Sizi Çok Şaşırtacak

Türkiye'den ABD'ye Uçuş Yapabileceğiniz 12 Nokta

Televizyon Tarihinin Gelmiş Geçmiş En İyi 11 Doktoru

İş Bilgisayarınızda Olması Gereken 5 Program

Bu Akşam Evde Pineklemek Yerine Dışarıya Çıkmak İçin 11 Mantıklı Sebep