Çok Masum Görünen Çizgi Filmlerin Kötü Yüzleri

Küçükken hepimizin severek izlediği çizgi filmler olmuştur.Eminim bunların arasında aşağıdakilerden en az bir tanesi giriyordur.İşte çizgi filmlerin kötü tarafları.

RecepZayin

1. CEDRIC

Bir türlü 9 yaşına giremeyen bu sarı veledi hepimiz biliriz.Chen adında bir kıza aşıktır.Bu çizgi dizinin final bölümünde hikayede 20 yıl sonrasına gidilir.9 yaşına giremeyen Cedric bir anda 28 yaşında olmuştur.Cedric ve Chen'in Araları oldukça bozuktur.Cedric bir gece Chen'in kapısını alkollü bir vaziyette çalar.İlk başta ona gitmesini söyleyen Chen daha fazla komşulara rezil olmamak için onu eve alır.Biraz tartıştıktan sonra Cedric Chen'i öpmek ister,buna karşılık Chen Cedric'i iter,alkollü olmanın etkisiyle yere düşen Cedric sinirlerine hakim olamaz ve Chen'e tecavüz eder.Bu sahne pek çok ülkede +18 olarak gösterilmiştir.Ülkemizde ise gösterimi olmamıştır.Senariste niye böyle bir son yazdığı sorulduğunda ise ''Hayat 8 yaşındaysanız gerçekten çok güzeldir ancak 28 yaşındaysanız bazı şeyler sarpa sarıyor'' demiştir.

2. Richie Rich

Rich kelimesi ingilizcede zengin manasına gelmektedir.Adından anlayabileceğimiz gibi Richie Rich oldukça zengindir.Zenginliği belirten her şeye sahiptir.Paraya adeta tapan bir egoisttir.Doların üstüne kendi fotoğrafını koyduracak kadar kibirlidir.Paranın kulu zenginlik budalası bir tiptir.Bu çizgi diziyi izleyen çocuklar zengin olma hevesi ile büyür, paraya tapan karaktersiz birey haline gelirler.

3. FAMILY GUY

Bu çizgi dizinin 420. bölümünde uyuşturucu ülkede yasal hale getirilmeye çalışılmıştır.Bu bölüm yüzünden çizgi dizi Venezuela'da yasaklanmıştır.Ayrıca bazı sahnelerde Yahudilere hakaret edilmesi büyük tepkilere neden olmuştur.

4. DEXTER'IN LABORATUARI

Benim de küçükken severek izlediğim bir çizgi dizidir. Çizgi dizi genellikle Dexter adında dahi bir çocuğun kitaplığının arkasındaki laboratuarında geçirdiği maceraları konu edinir.Rude Removel adlı bir bölümünde Dexter ve bacısı edepsizlik yapmıştır.Bölüm boyunca tartışmışlardır.

5. BUGS BUNNY

2. Dünya Savaşı yıllarında popülerliği artan çizgi dizi Nips the Nips adlı bir bölümünde Japonlara karşı hakaret ve siyasi göndermeler yapılmıştır.Bu bölümde Bugs Bunny ıssız bir adaya düşer.Adada Japon askerler ile karşılaşır ve onları aptal yerine koyarak ve dalga geçerek onlarla mücadele eder.ABD'de ırkçılığın yaygın olduğu zamanlarda yayınlanan bir bölümünde ise her zamanki avcı karakteri yerine siyahi bir avcı bulunuyordu.Bu bölüm ırkçılık dolu olduğu için yayından kaldırıldı.

6. TOM VE JERRY

1969 doğumlu babamın bile küçükken izlemişliği olan bu çizgi diziye ait bir görüntü.Çizgi dizinin son bölümünde Tom ve Jerry tren raylarına oturarak intihar ederler.

7. TELETABİLER

Bu programın eşcinselliğe teşvik eden bir program olduğu söyleniyor.Bu programda karakterlerin cinsiyetleri asla açıklanmıyor.Sadece sesleri ayırt edici bir özellik taşıdı.Fakat mor renkli karakter erkek sesiyle seslendirilmesine rağmen kırmızı kadın çantası takmakta ve ara sıra etek giymektedir.İspanya'da kaldırılan bu program ülkemizde çocukların ruh sağlığını bozduğu gerekçesiyle kaldırılmıştır.

8. ŞİRİNLER (SMURFS)

Bu çizgi dizi çocukları koministliğe özendirdiği için ABD'de bir dönem yayından kaldırılmıştır.Şirinlerin kominal yaşamaları ABD'li çocuklar için tehdit olarak görülmüştür.

9. SÜNGER BOB

Bu çizgi dizi eşcinselliğe teşvik ettiği öne sürülmüştür.Ayrıca ''Red Mist'' Türkçesi ''Kırmızı Sis'' adlı bir bölümünde Squidward(huysuz ahtopot olan eleman) intihar etmiştir.Bu sahne çocukları intihara teşvik edildiği için Squidward'ın intihar ettiği kısım kaldırılmıştır.Ayrıca bu çizgi dizideki karakterler birer günahı temsil etmektedir:
Sünger Bob - Şehvet
Squidward - Öfke
Mr Krabs(Bay Yengeç) - Açgözlülük
Salyangoz Gary - Oburluk
Patrick Yıldız - Tembellik
Sincap Sandy - Kibir

10. SPEEDY GONZALES

Bu çizgi dizide fare olan karakterimiz Speedy Gonzales giydiği kıyafetleriyle adeta bir Meksikalıdır.Fakat bu fare alkolik ve oldukça fakirdir.Meksika hükümeti bu çizgi dizi çocuklara kötü örnek olması sebebiyle bu çizgi diziyi yayından kaldırmıştır.

11. POKEMON

Pokemon'un bir bölümünde cinsiyeti erkek olan Roket Takımı Üyesi kadın kılığına girmiştir.Lakin erkek olmasına rağmen kadın kılığında iken sahip olduğu büyük ve dolgun göğüsler sebebiyle çoğu ülkede yasaklanmıştır.

12. TAŞ DEVRİ

Bu çizgi dizi aslında başlarda küçükler için değil yetişkinler için 50'li yıllarda ortaya çıkmıştır.2 sezon boyunca Winston sigara reklamı yapılmıştır.Her bölümde evdeki mobilyaların değişmesi insanları alışverişe teşvik etmek için kullanılan bir yöntemdir.Bir teoriye göre bu çizgi dizinin finalinde Wilma ve Beti kocalarından gizli ilişki yaşıyorlar ve evleniyorlar,tabi bu durumun gerçekliği tartışalacak düzeydedir.

13. SCOOBY DO

Sürekli yemek yiyen ve kilo almayan Shaggy aslında bir uyuşturucu bağımlısıdır.Sürekli her bulduğunu yemesi ve köpeğiyle konuşması bu durumu açıklamaktadır.Bu ikisinin her olayın içinde olması ve hayalet görmesinin nedeni ot kullanmalarıdır.

14. JOHNNY BRAVO

Johhny 30'lu yaşlarda devamlı çapkınlık peşinde olan ve her seferinde kızlardan olumsuz yanıt alan kas gösterisine bayılan bir erkektir.Annesine çok düşkündür.Beyni 5 yaşında bir çocuk beyni gibidir.Fotoğraftaki sahne ikizkule'ye saldırı yapılmadan 5 ay önce yayınlanmıştır.Ayrıca bu çizgi dizinin sonunda bayanların ona yüz vermeyeceğini anlayan Johnny bazı kaynaklara göre eşcinsel bazı kaynaklara göre travesti olmuştur.

15. RED KIT

İlk ismi Lucky Luke'tur.Adaletsizliğin ve kötülüğün düşmanıdır.Suçluları temsil eden Dalton Kardeşler bal arısı gibi çizgili mahkum elbiseleri giyerler,kısadan uzuna doğru zekaları ters orantılıdır.Büyük tartışmalar sonucu Red kit'in ağzındaki sigarayı ot parçasına dönüştürmüşlerdir.Bu durum ülkemizde bi ara ''sigarayı bıraktı ota başladı'' muhabbeti olarak geçmiştir.Red kit aslında psikolojik sorunları olan ailesiz yanlız sadece atı ve köpeğiyle arkadaşlık yapan bir karakterdir.Bütün bu özellikler iyi karakter olarak tanımlanmıştır.Daltonlara gelecek olursak ne olursa olsun bir aile olarak birbirlerinden ayrılmazlar,haylaz olmalarına rağmen annelerinde asla karşı gelmez ve ona saygı duyarlar.Bu özellikler ise kötü gösterilmiştir.

16. JETGİLLER

1962 yılında ortaya çıkan bir çizgi dizidir.Bir gelecek zaman ütopyasıdır.Çağdaş Amerikan kültürü ve yaşantısı gelecek zamana uyarlanmıştır.Final bölümünde evin babası karısına robot hizmetçilerine aşık olduğunu söylüyor.Bu durum karşısında karısı onun delirdiğini düşünüyor ve onu katlediyor.

11 Adımda Nasıl YouTuber Olunur?

Netflix'in Ses Getiren Yapımı 3 Cisim Problemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Çok Acıklı Hayat Hikayelerine Sahip 11 Süper Kahraman

Freelance Çalışmanın 5 Önemli Avantajı

Neden Bir Sevgilin Yok? Sorusuna Bir Erkeğin Verebileceği En Karizmatik 20 Cevap

Türk Sinemasının En İyi 11 Biyografi Filmi

İlk Buluşmada Asla Yapılmaması Gerekenler

İşe Geç Kalanların Ardına Sığındığı Bahaneler

Tüm Dünyaya Amerikan Filmleri Sayesinde Öğretilmiş 17 Çok Önemli Hayat Dersi

Çekimleri İçin Acayip Paralar Harcanmış En Pahalı Hollywood Filmleri

Türk Sinemasından Engelli Bireylerin Mücadelesini Anlatan 9 Film

Dünyanın En İyi 10 Havalimanı

2023 Yılının En İyi 10 Netflix Dizisi

Dünyada Kış Manzarasının En Güzel Göründüğü 19 Şehir ve Kasaba

Günümüz Dünyasında Hala Varlıklarını Sürdüren Gelmiş Geçmiş En Tehlikeli 8 Gizli Örgüt

Gelecek 100 Yıl İçinde Nasıl Evlerde Yaşayacağız? Fotoğraflar Sizi Çok Şaşırtacak

Türkiye'den ABD'ye Uçuş Yapabileceğiniz 12 Nokta

Televizyon Tarihinin Gelmiş Geçmiş En İyi 11 Doktoru

İş Bilgisayarınızda Olması Gereken 5 Program

Bu Akşam Evde Pineklemek Yerine Dışarıya Çıkmak İçin 11 Mantıklı Sebep