7 Maddede RAP Nedir?

Rap, her `müzik` türünden farklı olarak kendini kanıtlamış bir `müzik` türüdür. Bunu söylememin nedenini maddelerle anlatacağım.

Crackist

1. Rap müzik nedir?

Rap müzik bizim için yaratılmış yegane müzik türüdür. Eğlenmek istediğimizde, öfkelendiğimizde, hüzünlendiğimizde, efkar dağıtmak istediğimizde kulağımıza perçinli bir müzik türüdür. Rap denildiğinde bir kaç yerden duymuş insanların aklına "ye" ve "yo" kelimeleri gelir. Ancak bize hakaret etmekle eşdeğer bu sözler haliyle yanlıştır. Dinlenmeden yargılanıyoruz işte.

2. Neden Rap?

Rap müzik dinleyen insanlara farklı türde bir müziği(pop müzik "arabesk rap" vs... ) dinletmek zordur. Çünkü bu kişilere hangi türde müzik sorarsanız size söyleyecek bir sözü ve önerebileceği bir "mc" daima vardır. Rap müzikte her ruh haline hitap eden türler var. Bu yüzden diğer müziklere ihtiyaç duymuyoruz.

3. Peki nasıl Rap dinliyoruz?

Rap dinleyeceksen bir kulaklığının olması şart. Pahalı kulaklıklara gerek yok. 5 liralık kulaklıklardan alsanız bile işinizi görür. Yeter ki beyninize kan pompalansın. Ses kalitesinin bir önemi yoktur çünkü biz bu müzikte şarkının güzelliğine değil içinde anlatılanın güzelliğine bakıyoruz. Sözleri anlayabileceğimiz bir kulaklık almanız yeterli olacaktır.

4. Bu müzikten ne anlıyoruz?

Bu müziği anlayabilmek için dostlarım, iyi bir dinleyici olmanız gerekir. Çünkü şarkının beatini ya da sadece nakaratını değil, bütün parçayı sözünden notasına kadar dinliyorsunuz. Biz dinliyor muyuz? Evet dinliyoruz. Biz bununla yaşayıp bununla hayat buluyoruz.

5. Rap müziğine nasıl başlarım?

Başlayacağım deyince başlanmıyor arkadaşlar. Öncelikle ezelden gelen bir yeteneğinizin olması lazım. Bu bilgi ise dinlediğini anlama ve analizleme yeteneğidir. Rastgele biriyle de başlayamazsınız. Örneğin bir oldschool(işinin ehli) rapçi ile başlamanız doğal değil. Bunu yapıyorsanız yapmayın. Rap dinleyen diğer insanlar yanınızda bir şey konuşuyorsa ve hakkında konuştukları kişi dinlemeye çalıştığınız rapçi ise anında damgalanırsınız. Bilmiyorsan dinleme derler. Başlayacaksan sadece tek bir kişiyi dinlemekle işe başlayın. Önce ilk albümünü bulup dinleyin. İlk albümün ardından diğer albümlerine yelken açın. Sonra yavaş yavaş diğer "mc"leri tanırsınız.

6. Türk RAP müziğinin gelmiş geçmiş en iyi düeti Ceza ve Sagopa Kajmer'in Neyim Var Ki? düetidir

Gerek sözler gerek beatler gerekse iki efsanenin performansı bu şarkıyı Türk RAP tarihinin en iyi düeti yetmektedir. Sadece RAP alemi değil tüm müzik tutkunları bu ikiliyi aynı projede görmenin yıllardır hayalini kurmaktadır.

7. Ve nihayet Exxen bu hayali gerçekleştiriyor. Ceza ve Sagopa Kajmer RAPSTAR yarışmasında jüri koltuğundaki yerlerini alıyor

11 Adımda Nasıl YouTuber Olunur?

Netflix'in Ses Getiren Yapımı 3 Cisim Problemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Çok Acıklı Hayat Hikayelerine Sahip 11 Süper Kahraman

Freelance Çalışmanın 5 Önemli Avantajı

Neden Bir Sevgilin Yok? Sorusuna Bir Erkeğin Verebileceği En Karizmatik 20 Cevap

Türk Sinemasının En İyi 11 Biyografi Filmi

İlk Buluşmada Asla Yapılmaması Gerekenler

İşe Geç Kalanların Ardına Sığındığı Bahaneler

Tüm Dünyaya Amerikan Filmleri Sayesinde Öğretilmiş 17 Çok Önemli Hayat Dersi

Çekimleri İçin Acayip Paralar Harcanmış En Pahalı Hollywood Filmleri

Türk Sinemasından Engelli Bireylerin Mücadelesini Anlatan 9 Film

Dünyanın En İyi 10 Havalimanı

2023 Yılının En İyi 10 Netflix Dizisi

Dünyada Kış Manzarasının En Güzel Göründüğü 19 Şehir ve Kasaba

Günümüz Dünyasında Hala Varlıklarını Sürdüren Gelmiş Geçmiş En Tehlikeli 8 Gizli Örgüt

Gelecek 100 Yıl İçinde Nasıl Evlerde Yaşayacağız? Fotoğraflar Sizi Çok Şaşırtacak

Türkiye'den ABD'ye Uçuş Yapabileceğiniz 12 Nokta

Televizyon Tarihinin Gelmiş Geçmiş En İyi 11 Doktoru

İş Bilgisayarınızda Olması Gereken 5 Program

Bu Akşam Evde Pineklemek Yerine Dışarıya Çıkmak İçin 11 Mantıklı Sebep