Askerde Başınıza Gelecek 7 Sinir Bozucu Durum

Bildiğiniz gibi Haberself'de aktif `haber` açan bir insanım ancak `askerlik` görevimden dolayı aktif olamıyorum. İlk evci iznimde size tecrübelerimden bahsetmek istiyorum. (enes abiş)

Scott Adkins

1. Siz Daha Ne Gördünüz ki

Yeni içeri girersiniz. İlk günlerinizde insanları tanırsınız. Başıma gelen olaylardan birisidir. Sporcu olduğum halde komutanın birisi öyle bir spor yaptırdı ki resmen spordan soğudum. Bacaklarım et kesti. Üst devre denilen yaratık topluluğu sanki bizim yaptıklarımızdan daha fazlasını yapmış gibi o kadar acının arasında gelip o meşhur cümleyi kurar "siz daha ne gördünüz ki". Hayvan oğlu hayvan s*ktir git başımdan daha ne görücem.

2. Devrecilik

Askerin en büyük düşmanı askerin ta kendisidir. Birbirlerine askerliği zorlaştırırlar. Şahsen en büyük düşmanınızın üst devreniz olacağını düşünüyorum. Üst devre denilen kişiler "üst devrelik" ile "üstteğmenliği" biraz karıştıracaklardır. Sürekli "ben senin üstünüm" diyerek kafasına göre sizi kullanmaya çalışacaktır. Kullandırmayın kendinizi. Ama komutanın da her zaman onları destekleyeceğini unutmayın. Yapmak zorunda olduğunuz işleri yapıyorsanız bile gözü kara bir şekilde tepkinizi belirtin.

3. Kendilerini Bilhassa Karizmatik ve Güçlü Sanan Askerlerin Egoları

Yaptığınız her işi eleştirirler ve kesinlikle sizin "daha bir şey görmediğinizi" savunup dururlar. Çünkü kendileri dağlarda savaşmış ve kelle almışlardır. Vatanı kanlarının sonuna kadar savunmuşlardır. Onlar mükemmeldirler.

4. Kamuflaja ve kepe / bereye yapılan saygısızlık.

Ben Komando taburundayım. Dolayısıyla mavi bere takıyoruz. Ancak ben bereyi kafasından çıkarttığı zaman benim ve buna saygı duyan diğer insanlar gibi bereyi cebine koymak palaskasına tutturmak yada hücum yeleğinin omzuna geçirmek yerine g*tüne sokanları görünce bereyi oradan alıp onun yerine aynı yere bir G3 koyasım geliyor. Namlu içeri bakacak şekilde hemde.

5. Tuvaleti temizle

Bu üst devrenin en yavşak olanıdır. Bunu size sadece gıcıklığına yaptırmak ister. Artislik yapar. Sen karşılık verdiğin yada reddettiğin anda komutana söylerler. Dışarıda asla artislik yapamayacak karaktersiz insanlardır.

6. Mıntıka

Bütün şerefsizlerin nasıl olsa alt devre temizliyor diye yere bir çoğunun kasıtlı olarak tüm uyarıları aldırmadan attıkları izmaritler başta olmak üzere çöpleri temizlemek. Onun haricinde piç dal dediğimiz ağacın dallarından çıkan ufak dalları yolmak. Ağaçlardan dökülen yaprakları temizlemek. En kötüsü de belki de asla ayağınızı sokmadığınız tv odası ve gazino gibi yerleri durduk yere temizlemek.

7. Bize Neler Yaptılar

Ulan ne yaptılar. Bana ne yapıyolarsa sana da onu yapıyolar. Beni de çıplak elle dağda dövüşmeye yollamadıklarına göre artisliğin lüzumu yok.

Netflix'in Ses Getiren Yapımı 3 Cisim Problemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Çok Acıklı Hayat Hikayelerine Sahip 11 Süper Kahraman

Freelance Çalışmanın 5 Önemli Avantajı

Neden Bir Sevgilin Yok? Sorusuna Bir Erkeğin Verebileceği En Karizmatik 20 Cevap

Türk Sinemasının En İyi 11 Biyografi Filmi

İlk Buluşmada Asla Yapılmaması Gerekenler

İşe Geç Kalanların Ardına Sığındığı Bahaneler

Tüm Dünyaya Amerikan Filmleri Sayesinde Öğretilmiş 17 Çok Önemli Hayat Dersi

Çekimleri İçin Acayip Paralar Harcanmış En Pahalı Hollywood Filmleri

Türk Sinemasından Engelli Bireylerin Mücadelesini Anlatan 9 Film

Dünyanın En İyi 10 Havalimanı

2023 Yılının En İyi 10 Netflix Dizisi

Dünyada Kış Manzarasının En Güzel Göründüğü 19 Şehir ve Kasaba

Günümüz Dünyasında Hala Varlıklarını Sürdüren Gelmiş Geçmiş En Tehlikeli 8 Gizli Örgüt

Gelecek 100 Yıl İçinde Nasıl Evlerde Yaşayacağız? Fotoğraflar Sizi Çok Şaşırtacak

Türkiye'den ABD'ye Uçuş Yapabileceğiniz 12 Nokta

Televizyon Tarihinin Gelmiş Geçmiş En İyi 11 Doktoru

İş Bilgisayarınızda Olması Gereken 5 Program

Bu Akşam Evde Pineklemek Yerine Dışarıya Çıkmak İçin 11 Mantıklı Sebep

Mutlu Olmanın Aslında Hiç de Zor Olmadığının 10 İşareti