Beyin Hasarı Aldıktan Sonra Dahiye Dönüşen 10 İnsan

Hepsi sıradan insanlarken başlarına bir `hastalık` veya `kaza` geliyor ve birden dahi olup çıkıyorlar. İştei o insanların hayatları.

jakumetsu

1. Edweard Muybridge

Edweard Muybridge'in 1880 yılında bir kaza sonucu beyninde bir hasar meydana geldi. İyileşti,ği günden sonra da tam bir sanatçı haline geldi. Fotoğraf sanatçılığının öncülerinden biri oldu.

2. Derek Amato

amato yüzme havuzunda kafasını mermere vurdu ve ölümcül bir beyin hasarı aldı. Bu hasarın yan etkisi olarak aniden müziğe karşı inanılmaz bir yeteneği olduğu ortaya çıktı. Çalamadığı enstrüman yok.

3. Alonzo Clemons

Coloradolu bir heykeltraş. Gençlik yıllarında geçirdiği bir kazadan sonra hayatı tamamen değişti. Heykeltraşlık yeteneğini de bu kazadan sonra aldı. Kendisi heykellerini 10 dakikadan az bir sürede ve büyük bir el çabukluğuyla yapıyor.

4. Kim Peek

FG sendromu adında bir hastalığı bulunan Peek aynı zamanda fiziksel olarak da engelli. İnanılmaz bir hafıza yeteneğine sahip. Yağmur Adam filminin kendisinin hayatından etkilenerek çekildiği söyleniyor.

5. Ken Walters

İnme geçirdikten sonra hayatı tamamen değişen bir adam. Uzun süreli bir iyileşme sürecinin ardından kendisi bilgisayar dahisi oldu. Daha önce bu konuda herhangi bir tecrübesi olmayan Walters EA Games firmasında işe başladı.

6. Orlando Serrell

Henüz on yaşında basketbol oynarken geçirdiği kaza sonucu aşldığı beyin hasarı onu tam bir hesap makinesine çevirmiş. Kafasından çok hızlı işlemler yapabiliyor.

7. Anne Adams

Kendisi aslında bir doktor Beyninin ön lobunda bir hasar meydana geldi ve bu onu ölüme götürdü. Ancak, 2007'de ölümüne kadar olan süreçte birçok harika tabloya imza attı. Hastalık onu iyi bir ressam haline getirdi. ancak, ölümü de bu hastalıktan oldu.

8. Daniel Tammett

Daniel çocukluğu boyunca epilepsi nöbetleri geçirmiş. Ancak, ilerleyen yaşlarda bu durum onda değişiklikliklere sebep olmuş. İstediği bir dili bir hafta içerisinde tamamen öğrenebiliyor. Şu an 10'dan fazla dil biliyor ve kendisine ait dil öğrenme konulu bir web sitesi var. Hafızası inanılmaz geniş.

9. Sandy Allen

Beynin sol lobunda bulunan bir tümör yüzünden ameliyat oldu ve tıp okuyan bu kadını bilim insanından sanatçıya çevirdi. Kendisi artık çeşit çeşit kolajlar yapıyor, mobilyalar tasarlıyor.

10. Allison Silva

Silva'nın da beynininb sol lobunda meydana gelen hasar hayatında önemli bir karar almasına sebep oldu. ameliyat veya ölüm. Operasyon onun saklı yaratıcılığını ortaya çıkardı ve kendisi iyi bir ressam oldu.

Netflix'in Ses Getiren Yapımı 3 Cisim Problemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Çok Acıklı Hayat Hikayelerine Sahip 11 Süper Kahraman

Freelance Çalışmanın 5 Önemli Avantajı

Neden Bir Sevgilin Yok? Sorusuna Bir Erkeğin Verebileceği En Karizmatik 20 Cevap

Türk Sinemasının En İyi 11 Biyografi Filmi

İlk Buluşmada Asla Yapılmaması Gerekenler

İşe Geç Kalanların Ardına Sığındığı Bahaneler

Tüm Dünyaya Amerikan Filmleri Sayesinde Öğretilmiş 17 Çok Önemli Hayat Dersi

Çekimleri İçin Acayip Paralar Harcanmış En Pahalı Hollywood Filmleri

Türk Sinemasından Engelli Bireylerin Mücadelesini Anlatan 9 Film

Dünyanın En İyi 10 Havalimanı

2023 Yılının En İyi 10 Netflix Dizisi

Dünyada Kış Manzarasının En Güzel Göründüğü 19 Şehir ve Kasaba

Günümüz Dünyasında Hala Varlıklarını Sürdüren Gelmiş Geçmiş En Tehlikeli 8 Gizli Örgüt

Gelecek 100 Yıl İçinde Nasıl Evlerde Yaşayacağız? Fotoğraflar Sizi Çok Şaşırtacak

Türkiye'den ABD'ye Uçuş Yapabileceğiniz 12 Nokta

Televizyon Tarihinin Gelmiş Geçmiş En İyi 11 Doktoru

İş Bilgisayarınızda Olması Gereken 5 Program

Bu Akşam Evde Pineklemek Yerine Dışarıya Çıkmak İçin 11 Mantıklı Sebep

Mutlu Olmanın Aslında Hiç de Zor Olmadığının 10 İşareti